Lees alles over op reis met een CPAP en ontdek hoe u zelfs op vliegvakantie uw CPAP apparaat mee kunt nemen.

CPAP en op reis

Als u op reis gaat en u slaapapneu oftewel OSAS (Obstructief SlaapApneu Syndroom) heeft en u behandeld wordt met een CPAP dan is het advies om deze mee te nemen op vakantie en daar ook te gebruiken.

Klachten als vermoeidheid, slaperigheid en snurken kunnen terugkomen en juist in uw vakantie wilt u graag uitrusten. Als u op reis gaat hoeft u niet langer te kiezen tussen het meeslepen van uw grote, zware CPAP of zonder CPAP slapen. Transcend miniCPAP heeft ongeveer het formaat van een blikje fris en weegt minder dan 450 gram. U kunt hem dus eenvoudig in uw koffer of tas meenemen.
 

Vliegen met CPAP

Transcend miniCPAP is goedgekeurd door de FAA (Federal Aviation Administration) om tijdens de vlucht met de batterij te gebruiken. Indien u wilt slapen in het vliegtuig met CPAP dient u dit aan te vragen bij de vliegtuigmaatschappij. Wij raden u aan om de CPAP mee te nemen in de handbagage in verband met de lage temperaturen in het ruim van het vliegtuig. Dit hoeft niet vooraf gemeld te worden. Informeer wel even van tevoren bij uw vliegmaatschappij naar de specifieke procedures en richtlijnen. Zorg dat u uw douaneverklaring bij de hand heeft onderweg.
 

CPAP en uw vakantiebestemming

Wanneer u op grote hoogte verblijft, kan het noodzakelijk zijn om de instellingen van uw CPAP apparaat te wijzingen. Indien u op zeer grote hoogte verblijft kan dit negatief effect hebben op uw slaapapneu.  De meeste apparatuur is begrensd tot ongeveer 2400 meter boven de zeespiegel en past zich automatisch aan de hoogte aan. De Transcend MiniCPAP heeft een automatische drukaanpassing van 0-2438 meter.

In warme landen is de lucht vaak warmer en vochtiger, waarvoor u uw bevochtiger mogelijk niet nodig heeft. Raadpleeg uw medische specialist en neem contact op met ons voor de verschillende opties.

CPAP Vakantieaccessoires

Met alle beschikbare accessoires is de Transcend miniCPAP volledig naar uw behoeften aan te passen. Kies een batterij met batterijlader op zonne-energie voor uw outdoor avonturen, of kies de actieve bevochtiger of het basisstation voor meer comfort.

Wanneer u gaat reizen met uw CPAP raden wij u aan om de volgende gegevens mee te nemen:

  • Uw behandeldruk;
  • Maskertype en grootte;
  • Contactgegevens van  uw behandelend arts en uw verzekering;
  • Een douaneverklaring, deze kunt u hier downloaden en zelf invullen.