Hoe werkt miniCPAP?

De Transcend miniCPAP is de ultieme reisgenoot voor CPAP therapie op reis. Als u uw CPAP-apparaat meeneemt voor werk of plezier, is de Transcend geschikt door zijn compacte formaat en lichte gewicht. De optionele accu's zijn eveneens klein, wat betekent dat u deze gemakkelijk kunt meenemen. Maak uw reis comfortabel met een Transcend miniCPAP, op reis uw eerste keus voor CPAP therapie.

 

Starten van de therapie

Zodra u de therapie wilt starten zijn er een viertal punten van belang. Het Transcend miniCPAP bedieningspaneel heeft twee knoppen, 1 om het apparaat in te schakelen en 1 om de rampfunctie te activeren.

  1. Sluit de Transcend aan op een stopcontact en controleer of het stand-by lampje knippert.  
  2. Wees er zeker van dat het masker en de slang goed zijn aangesloten op het apparaat alvorens de therapie te starten.
  3. De CPAP zal bij inschakeling van het apparaat lucht aanvoeren volgens de ingestelde therapiedruk.
  4. Als u gebruik wilt maken van de ramp functie, kunt u nu op de ramp knop drukken. De druk zal vervolgens starten op de ingestelde rampdruk en langzaam toenemen tot de gewenste therapiedruk.

 

Het Transcend systeem is eenvoudig in elkaar te zetten:

  1. Koppel de universele slangadapter aan de luchtslang.
  2. Koppel het masker aan de andere kant van de luchtslang.
  3. Koppel de universele slangadapter aan de Transcend, zorg dat deze goed vast zit aan de CPAP (zie afbeelding).
  4. Plug de netstroomadapter in het contact van de Transcend en stop de stekker in het stopcontact. 


De rampfunctie laat de gebruiker wennen aan de luchttoevoer door met een lagere druk te beginnen en in gradaties de toevoer omhoog te brengen tot aan de voorgeschreven druk, waardoor de gebruiker gemakkelijker in slaap valt. De minimum rampdruk en -tijd is voor iedereen verschillend. Wij stellen het apparaat en de juiste rampfunctie voor u in, indien u daar gebruik van wilt maken.

Stel uw masker goed in, om lekkage te voorkomen. Let op dat de slangadapter goed tussen de slang en de CPAP is aangesloten. Als dat niet het geval is, kan er een verkeerde druk worden afgegeven.

 

Therapie beëindigen

Druk om de therapie te beëindigen op de aan/uit knop en zet het apparaat terug in de ‘stand-by’ modus. Het wordt aangeraden om de ‘droog modus’ functie aan te zetten na elke therapiesessie, om het apparaat van binnen goed te drogen.

Om het apparaat te laten drogen, dient u eerst de rampfunctie uit te schakelen en vervolgens de aan/uit knop en de rampknop tegelijk indrukken. Zodra het apparaat de droogsessie start, blaast de lucht op een lage druk voor ca. 30 minuten gedurende het drogen, blijft het LED lampje uit en wordt lucht  uitgepompt om waterdeeltjes en vocht uit het apparaat te verwijderen. Na 30 minuten houdt de blower automatisch op en zal het apparaat weer op stand-by staan.

Tijdens de behandeling wordt omgevingslucht in de Transcend gezogen door een filter. Dit filter moet ten minste wekelijks worden gereinigd volgens de instructies in de handleiding en minimaal vervangen na 6 maanden gebruik. Vervang vaker indien gewenst.