Contact & FAQ
Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op door middel van het contactformulier rechts op deze pagina!
1 Contact & FAQ
1.1 Welk CPAP apparaat is geschikt voor mij?
Als uw huidige apparaat een CPAP met vaste druk is, is de standaard miniCPAP geschikt voor u. Transcend heeft nu ook een AUTO CPAP. De Transcend AUTO CPAP biedt gebruikers de meeste comfort omdat de druk tijdens de slaap automatisch aan de ademhaling aan wordt gepast.

1.2 Wat heb ik nodig om buiten de bewoonde wereld toch CPAP therapie te krijgen?
Om uw Transcend ook ver van de bewoonde wereld te kunnen gebruiken heeft u een batterij nodig en het Transcend Zonnepaneel om de batterij op te kunnen laden als er geen netstroom beschikbaar is. Met de optionele 12 volt adapter kan de CPAP op een 12 volt stroombron werken zoals de sigarettenaansteker in een auto. Bovendien kunt u deze gebruiken om de batterij op te laden.

1.3 Hoe kan ik reizen met Transcend? Mag ik hem in het vliegtuig gebruiken?
Neem uw Transcend gerust mee aan boord van het vliegtuig. Als medisch hulpmiddel telt hij niet als een stuk bagage. Check het apparaat niet in om te voorkomen dat hij beschadigd tijdens de bagageafhandeling op het vliegveld. Uw arts kan eventueel een verklaring afgeven met daarin uw diagnose en het feit dat u uw CPAP apparaat nodig heeft. Transcend is goedgekeurd door de FAA (Federal Aviation Administration) om tijdens de vlucht met de batterij te gebruiken. Informeer wel even van tevoren bij uw vliegmaatschappij naar de specifieke procedures en richtlijnen.

1.4 Kan de miniCPAP op de kop gebruikt worden?
De Transcend CPAP is ontworpen om altijd effectieve therapie te leveren, ongeacht hoe hij neergezet wordt. U kunt het apparaat dus gerust zo plaatsen dat hij u het minste in de weg zit.

1.5 Hoe lang kan de batterij mijn Transcend van stroom voorzien?
De P4 batterij geeft ongeveer 7 uur therapie bij een druk van 14 cmH2O. De P8 batterij gaat ongeveer 14 uur mee bij deze druk. De looptijd van de batterij kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid lekkage en de hoogte waarop u Transcend gebruikt.

1.6 Hoe zit het met CPAP maskers?
Alle Transcend apparaten kunnen met elk CPAP masker gebruikt worden, dus inclusief nasal pillow maskers, neusmaskers en full face maskers. De keuze voor een CPAP masker is erg persoonlijk en het is erg belangrijk dat het masker perfect past. Daarom wordt de Transcend niet met een masker geleverd.